Glögikakku

Tupperware kutsut olivat ja menivät, arki jatkuu. Lämmin kiitos kutsujen esittelijälle, Anniinalle ❤. 

Kauan odotettua lunta satelee hiljalleen samalla kun ensimmäinen adventtikynttilä tuo tunnelmaa tupahan. 

Leivoin kutsuille jouluista glögikakkua, jonka maku vain paranee mitä useamman päivän saisi tekeytyä, mutta meidän perheen herkkusuut pitävät huolen, ettei muruakaan jää jäljelle 😊. Alla lupaamani resepti:



Jouluinen glögikakku

2,5 dl glögiä
150 g kuivattuja luumuja
150 g kivettömiä taateleita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g voita
3 kananmunaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
80 g mantelirouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2 rkl kanelilikööriä (2 tl kanelia)

Koristeluun:
purkki mascarponea ja jäisiä kirsikoita
TAI
2 prk luumu-kanelirahkaa ja cocktail-kirsikoita

Keitä kattilassa miedolla lämmöllä glögi, inkivääri, neilikka ja kanelilikööri/kaneli sekä taatelit ja luumut, niin kauan että seos on pehmeää.

Jäähdytä ja sekoita sauvasekoittimella. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten, sekoita joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä glögiseos. Lisää suklaa- ja mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti, tarkista kypsyys tikulla.


Luumut ja taateli mehevöittävät kakun juuri sopivasti, suklaan ja manteleiden antaessa oman pikantin arominsa. Sanoisinko, että kaikki joulun maut yhdistyvät tässä kuivakakussa.

-Sanna-

Kommentit

Suositut tekstit