Jouluostoksia ja askartelua

Tänä vuonna ajattelin olla ajoissa liikkeellä jouluvalmisteluissa ja niinpä tilasin Jotexilta Mrs Tree joulukangasta ja Jolly joulukuusenkoristeita. Aikani surffailtua netin syövereissä löysin ihanan Hannie sisustuskaupan, josta tilasin pari talolyhtyä ja adventtikynttilöihin numerot. Vielä kun saisi hankittua uuden, tuuhean muovikuusen allergiseen kotiimme, olisi joulumme mitä ihanin. Bauhausilta löysin Weiste:n joulukuusen, mutta postin lakon takia taitaa tilaaminen siirtyä joulukuulle ellei Rovaniemen myymälöistä löydy vastaavan kaltaista.

Mutta menettelee se joulu vanhallakin, jo aikansa nähneellä muovikuusella, jos ei uutta löydy...

En ole vuosiin tehnyt joulukoristeostoksia, mutta nyt oli korkea aika, sillä joka joulu esillä olleet koristeet olivat alkaneet jo kyllästyttää. Jotakin uutta piti saada vanhojen rinnalle.Piparkakkutaloa meillä ei ole ollut muutamaan vuoteen, mutta nyt innostuin etsimään kansiosta vanhat, vuoden 2014 metsänpeikkojen joulu piparitalon kaavat ja tekemään piparitaikinasta pikkuruisen talon. Tekaisin myös soodataikinan jäähtymään tehdäkseni paketti- ja joulukuusen koristeita.
Soodataikina

1 dl maissitärkkelystä
2 dl ruokasoodaa
1,25 dl vettä

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Kun seos on puuromaista, ota kattila liedeltä ja siirrä taikina kulhoon jäähtymään. Peitä kostealla liinalla, ettei taikina kuivu. Piparkakkutalo odottelee kokoamista ja koristelua, se jää nähtäväksi seuraavalla kerralla.

Siihen asti moikkista moi!

-Sanna-

Kommentit

  1. Kuusen saa tilattua, lakkoili posti tai ei =) https://www.bauhaus.fi/toimitusehdot

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit