Tästä se alkaa

Joulu mielessä käväisin maaseudulta kaupungin tavaratalossa ostamassa ensimmäiset piparit, joita pikapikaa koristelin DrOetkerin sokerikuorrutteella. Näiden kanssa herkutteluun sopi mainiosti Pauligin suklaakahvi, jota haudutin pressopannussa. Työssä käyvänä en jaksanut vielä pyöräyttää piparitaikinaa ja leipoa, ehtiihän sen marraskuussakin.


Ensilumi satoi perjantaina maahan ja tänään satoi hippusen lisää, mutta nyt on lämpötila jo reippaasti plussan puolella, joten 10 cm:n ihanan puhtaan valkoinen lumipeite sulaa hiljalleen poies. Kylläpä vain tuli joulu mieleen ja monta joululaulua! Ensilumi on aina niin ihastuttavan raikas ja neitseellinen, maan nielemän pimeyden peittyessä valkoiseen.

Ensi viikolle luvattiin kylläkin lämpenevää, joten se siitä talven tulosta. Kauankohan pitää odotella pysyvää nietosta? En vaan jaksaisi millään odottaa lumivalkoista, kun on niiin pimeää, että olla ja taitaa.



♥ Sanna

Kommentit

  1. Oletko sinäkin pohjoisesta, kun teillekin satoi runsaasti lunta? Tosin, en kyllä ole seurannut säätiedotuksia, että onko koko suomeen satanut yhtä lailla... Meilläkin on lumiukko jo menneen talven lumia, jos tässä yhteydessä voi näin sanoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pohjoisestahan minäkin. Vielä on meillä lunta maassa, mutta sulanee vesisateen myötä poies.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit